Aito suomalainen kebab, vuodesta 1985

Woti KebabVuonna 1985 turkulainen opettaja Voitto ”Woti” Ahlroth toteutti elämänsä suuren haaveen ja perusti Woti-Kebabin. Hyvän ruuan ystävänä hän oli vuosia kerännyt Suomesta ja ulkomailta aineksia maailman parasta kebabia varten. Hänen tavoitteenaan oli luoda herkullinen ja meidän suomalaisten makuun sopiva kebab. Näin syntyikin valikoima ainutlaatuisia salaatinkastikkeita, jotka ovat paikallisilta toimittajilta hankittavien lihan, leivän ja tuoreiden vihannesten ohella tuotteittemme perusta.

Vuosien kehitystyön tuloksena rakkaudesta ruokaan syntyi nykyinen Woti’s – Aito suomalainen kebab.

Aitoa suomalaista kebabia jo vuodesta 1985

 

Kebabin historia

Legendan mukaan turkkilainen kebab on saanut alkunsa v. 1299, jolloin Ottomaanisulttaanit tarjosivat kebabia vierailleen. Turkin kansallisruoka dönerkebabista tuli kuitenkin vasta Istanbulin valloituksen jälkeen v. 1453, kun voitokas sulttaani Muhammed II palkitsi urheat sotilaansa tarjoamalla heille kebabia riisin kanssa. Näin kebab sai nykyistä vastaavan muotonsa ja aloitti samalla maailmanlaajuisen voittokulkunsa.

Eurooppaan kebab on saapunut 1900-luvulla ja sen voidaan sanoa tehneen todellisen läpimurtonsa vasta II maailmansodan jälkeen. Suomessa kebabin historia on vain parin vuosikymmenen mittainen, mutta terveellisenä ja maukkaana se on nopeasti vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa ruokakulttuurissa.


Legendaarinen Woti

Tuoretta suomalaista

Error